Municipis petits i telecomunicacions: Jornada sobre infraestructures basades en fibra òptica

Les infraestructures de fibra òptica comencen a arribar a alguns municipis petits i zones rurals, de la mateixa manera que ho van fent a les grans ciutats, on es comença a comercialitzar la FTTH, (Fiber to the Home). Aquest fet és només l'inici d'una altra revolució dels serveis de telecomunicacions que transformarà encara més la societat, i que cal procurar que arribi arreu del país. Els municipis petits i les zones rurals del país no volen quedar al marge d'aquests futurs desplegaments i per això s'organitza aquesta Jornada orientada a donar a conèixer l'abast de la tecnologia, les perspectives de futur, experiències i projectes pioners.

Aquest desplegament de noves infraestructures de telecomunicacions basades en fibra òptica, promogut tant pel sector privat com per les administracions públiques, suposarà la revolució més important pel que fa a l'accés als serveis de telecomunicacions més avançats, amb la transformació de l'ús d'Internet i dels serveis a través dels telèfons i dispositius mòbils. Els serveis i equipaments públics seran dels primers a disposar d'aquestes infraestructures que de mica en mica revolucionaran, entre d'altres, els negocis, la formació i l'oci.

La Jornada s'organitza des del Telecentre SBG amb col·laboració de Localret i amb el suport de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

Per una banda s'oferiran una perspectiva general de les tecnologies basades en fibra. Per altra banda es presentaran diferents experiències. Finalment coneixerem de primera mà l'abast del projecte de Xarxa que impulsa la Secretaria de Telecomunicacions i Localret, que pretén desplegar una infraestructura de fibra òptica a totes les comarques de Catalunya.

Creiem que el perfil dels ponents i els moments poden ser una bona ocasió per totes les persones interessades en les infraestructures de telecomunicacions de les zones rurals i municipis petits.

 

S'adjunta el programa de la jornada.

 

AdjuntMida
Jornada_fibraoptica_sbg.pdf635.73 KB